Over

Als fervent dagboekschrijver volgde ik de afgelopen jaren de schrijfretraites “Innerlijk Pelgrimeren” en basiscursus “Luisteren naar je Pen©” bij Enervie Schrijfatelier wat de start was van mezelf beter leren kennen.

Ik ontdekte dat schrijfoefeningen onbewuste wensen en mogelijkheden naar boven weet te halen waardoor ik veel meer plezier in mijn leven heb gekregen. Schrijven helpt me mijn persoonlijke ontwikkeling zichtbaar te maken en leert me ontdekken wat mijn wensen zijn en wat er in me leeft.  

In mijn allereerste rapport schreef mijn juf al dat ik een leergierig meisje was. Dat had ze heel goed gezien! Niets fijner dan nieuwe dingen leren. En dat hield niet op na het behalen van mijn diploma’s. Door mijn werk als hulpverlener en uit persoonlijke interesse heb ik me mogen verdiepen in diverse levensbeschouwelijke en religieuze stromingen zoals boeddhisme, natuurreligies en zijnsoriëntatie maar ook in de werking van de hersenen, organizing & aandachtsmanagement en allerlei creatieve manieren om plezier en waarde aan het leven te geven.

Mijn bewustzijn groeide en zorgde ervoor dat er ruimte kwam om keuzes te maken, besluiten te nemen die ik lange tijd voor me uitgeschoven had, los te laten wat niet meer paste, uit mijn comfortzone te stappen en vooral om mijn Eigen Wijsheid te leren vertrouwen. Mijn Eigen Wijze zelf die me eraan herinnerde, dat het nog steeds kan: Worden wat ik altijd al wilde worden: juf en schrijver. Ik bén juf en schrijver, niet zoals ik altijd dacht dat het zou zijn maar echt op mijn Eigen Wijze! Precies zoals het bij mij past!

In 2018 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: ik startte mijn eigen onderneming. Ook al werk ik 3 dagen in loondienst, ook al is het een uitdaging om Mind, Body&Soul in balans te houden. Ik wilde niet langer meer wachten met het delen van dat wat mij zo geholpen heeft mijn Eigen Wijsheid te leren kennen. Ik kon niet langer wachten met delen van alle kennis en ervaring die mijn leven en werk me hebben gegeven.

Naast juf (ook wel cheerleader, motivator, gids, coach, mentor of cursusleider genoemd) en schrijver (van brieven, dagboeken, blogs, teksten voor iemand anders en wie weet wat nog meer) ben ik ook nog zoveel meer.

Lijstje doen?

 • Ik ben verzamelaar van vulpennen, inktpotjes en washitapejes
 • Nieuwe vaardigheden als sokken breien, composteren, acrylgieten, mediteren of koolhydraatarm eten leer ik via Youtube
 • Als je niet oplet heb je zomaar een haaknaald in je hand zodat ik je kan leren haken
 • Je mag mij altijd wakker maken voor ijs of chocola of liever nog ijs met chocola
 • Ik schrijf nog handgeschreven brieven naar mensen zowel binnen als buiten Nederland. Elk jaar in februari zelfs elke dag in het kader van InCoWriMo
 • Ik droom van een boerderij met moestuin, geiten en ganzen en een grote woonkeuken waar altijd plek is voor jou
 • Stiekem ben ik Grace (die van Will&Grace) maar kreeg ik wel kinderen met Will (of nou ja… mijn Will is met z’n 2en) En we wonen niet in hetzelfde huis maar wel naast elkaar
 • Ik houd van mijn dagelijkse rondjemethethondje
 • Ik wil graag alles zelluf doen maar heb inmiddels ook geleerd te delegeren. Mijn kinderen zijn daar niet altijd blij mee
 • Ik val flauw als ik bloedende wonden zie of wanneer er gesproken wordt over operaties. Je zou ook kunnen zeggen dat mijn empathisch vermogen heul groot is
 • Proudly Grey sinds mijn 40e nadat ik het 23 jaar verborgen wist te houden
 • Mijn hoofd wil niet altijd wat mijn lijf nodig heeft en mijn lijf kan niet alles wat mijn hoofd allemaal bedenkt
 • Ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar ik geloof dat ik met mijn LEUCHTTURM1917 18 Maanden Academic Weekplanner – Master A4+ eindelijk Planner Peace heb gevonden
 • Ik laat mezelf heel graag in slaap praten door een luisterboek
 • Door mijn ascendant Tweelingen wek ik de indruk extravert te zijn maar geef mij maar een hoekje met een boekje!
 • Ik kook altijd teveel waardoor er altijd iemand mee kan eten of zodat ik op mijn niet mama-dagen niet hoef te koken

Wat anderen nog over mij te vertellen hebben:

Het raakte me gewoon wat je zei. Ik werd er emotioneel van en toen dacht ik: Ja! Dit voelt goed. Heel blij mee!

– Gonnie-

Ook wil ik je nogmaals bedanken voor je meedenken en betrokkenheid.

– Ank-

Met Esther kon ik mijn kwetsbaarheden delen. Zij luistert. Ze kijkt zonder oordeel. Ik heb me bij haar nog nooit beoordeeld of veroordeeld gevoeld.

– Anne –

Jouw kwetsbaarheden zijn de mijne ook al zijn jouw ervaringen de mijne niet en andersom. Luisteren doe ik met mijn hele wezen waardoor ook zichtbaar wordt wat nog ontdekt mag worden. Vanuit stilte, beweging en creativiteit nodig ik je uit tevoorschijn te komen.

Warmhartige groet,

Groet