Over

Als fervent dagboekschrijver volgde ik de afgelopen jaren de schrijfretraites “Innerlijk Pelgrimeren” en basiscursus “Luisteren naar je Pen©” bij Enervie Schrijfatelier wat de start was van mezelf beter leren kennen.

Ik ontdekte dat schrijfoefeningen onbewuste wensen en mogelijkheden naar boven weet te halen waardoor ik veel meer plezier in mijn leven heb gekregen. Schrijven helpt me mijn persoonlijke ontwikkeling zichtbaar te maken en leert me ontdekken wat mijn wensen zijn en wat er in me leeft.  

In mijn allereerste rapport schreef mijn juf al dat ik een leergierig meisje was. Dat had ze heel goed gezien! Niets fijner dan nieuwe dingen leren. En dat hield niet op na het behalen van mijn diploma’s. Door mijn werk als hulpverlener en uit persoonlijke interesse heb ik me mogen verdiepen in diverse levensbeschouwelijke en religieuze stromingen zoals boeddhisme, natuurreligies en zijnsoriëntatie maar ook in de werking van de hersenen, organizing & aandachtsmanagement en allerlei creatieve manieren om plezier en waarde aan het leven te geven.

Mijn bewustzijn groeide en zorgde ervoor dat er ruimte kwam om keuzes te maken, besluiten te nemen die ik lange tijd voor me uitgeschoven had, los te laten wat niet meer paste, uit mijn comfortzone te stappen en vooral om mijn Eigen Wijsheid te leren vertrouwen. Mijn Eigen Wijze zelf die me eraan herinnerde, dat het nog steeds kan: Worden wat ik altijd al wilde worden: juf en schrijver. Ik bén juf en schrijver, niet zoals ik altijd dacht dat het zou zijn maar echt op mijn Eigen Wijze! Precies zoals het bij mij past!

In 2018 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: ik startte mijn eigen onderneming. Ook al werk ik 4 dagen in loondienst, ook al is het een uitdaging om Mind, Body&Spirit in balans te houden. Ik wilde niet langer meer wachten met het delen van dat wat mij zo geholpen heeft mijn Eigen Wijsheid te leren kennen. Ik kon niet langer wachten met delen van alle kennis en ervaring die mijn leven en werk me hebben gegeven.

meer over mij