Over coaching

Ik geloof dat ieder mens zijn Eigen Wijsheid bezit. Wijsheid die soms verstopt zit onder de uitdagingen die het leven ons biedt, groot en klein. Fysieke en mentale kwetsbaarheden van jezelf of een dierbare, verlieservaringen, financiële moeilijkheden, problemen met relaties.

Soms ontdek je dat het leven je zomaar een kant op stuurt waardoor je op onbekend terrein komt. Soms heb je niets te kiezen: jij of een dierbare wordt ziek, je verliest je baan of staat er ineens (al dan niet vanuit eigen keus) alleen voor. Het leven zoals je het leefde past niet meer. Het vraagt jou je aan te passen, nieuwe stippen aan de horizon zetten. Een horizon die soms niet eens zo zichtbaar is door alle donkere wolken die ervoor hangen of die zo ontzettend ver weg lijkt te zijn dat je er moedeloos van wordt.

Voor de sessie was het in mijn hoofd een chaos. Ik had een schrikbeeld over hoe het nu ging en hoe ik niet wilde dat mijn toekomst er zo uit zou blijven zien. Door het schrijven en het beeldend maken, dat we dat samen deden, viel de boel op zijn plek. Mijn gedachten en wensen zijn geordend en helderder geworden. En dat helpt echt hoor! Het is zo anders dan wanneer ik dat alleen zou doen. Als je het samen doet krijg je alle kanten wat beter belicht. Als ik dit alleen zou doen, blijf ik in mijn eigen bubbeltje bezig. Dan beland ik schrijvend ergens waar ik helemaal niet wil zijn.

Ervaring van een coachee

Maar ook fijne gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld afstuderen en beginnen aan je eerste baan, trouwen of samenwonen, de geboorte van een kind, verhuizen buiten je geboorteplaats, kinderen die door jou goede zorgen op eigen benen gaan staan. Allerlei redenen die voor een periode van onrust kunnen zorgen. Je een unheimisch gevoel geven. Het leven dat je dacht te kennen geeft jou ineens weer allerlei 1e keren. Dat kan angstig maken, onzeker of verdrietig. Ja zelfs wat rouwig, ook al was het je eigen keus en levert het iets fijns op.

Je wilt op jezelf kunnen vertrouwen, je zelf leren kennen in deze nieuwe situatie of ontdekken wie je ten diepste altijd al was. Energie hebben om te genieten van de kleine dingen die een glimlach om je mond toveren. Je wilt je zelfverzekerd voelen om de uitdagingen die het leven nou eenmaal voor ieder mens in petto heeft met vertrouwen tegemoet te gaan. Maar waar je beginnen moet en hoe dan?!

Het leren kennen van mijn kwetsbaarheden maakte het leven niet ineens makkelijker ofzo… dan weet je dat maar het heeft nog geen richting. Het inspireerde mij heel erg om samen te zoeken naar dat waar ik het blijst van wordt. Naar hoe ik het beste uit mezelf kan halen ook al heb ik kwetsbaarheden.  

Ervaring van een coachee

Vrienden of familie begrijpen niet altijd wat je ervaart en echt therapie is niet altijd nodig of heb je ooit al gehad. Toch heb je soms behoefte dat iemand met je meekijkt. Zonder oordeel luistert. Je helpt om letterlijk zichtbaar te maken wat gezien mag worden. Ontrafelt wat jou belemmert. Je helpt om uit te spreken wat gehoord wil worden.

Eigenlijk zit het er al, ik weet heel goed wat ik wil. Ik had het eigenlijk nog nooit zo, op deze manier zichtbaar gemaakt. Ik had het nooit zo letterlijk voor me gezien. Dat heeft me echt geholpen.

Ervaring van een coachee

Voor wie

Jij bent bereid om los te laten wat jou belemmert om jouw fijnste leven te leiden. Je wilt de dingen op jouw manier doen en je bent niet de enige! Jij bent JIJ! Jij bent meer dan alle labels die je je hele leven te horen krijgt, meer dan de oordelen die anderen je toedichten, meer dan de verhalen die je jezelf steeds blijft vertellen. Je bent meer dan het resultaat van je opvoeding, meer dan je burn-out, meer dan sensitief, meer dan de hobbels die het leven je biedt. Je bent meer dan je psychisch welzijn, meer dan je fysieke onmogelijkheden. Je bent meer dan introvert, meer dan je (on)hebbelijkheden. Je bent meer dan spiritueel, meer dan je verliezen, meer dan je dromen. Je bent bereid om je weer te verbinden met wie je ten diepste bent. Om te ont-dekken wie je al die tijd al was.

Werkwijze

We kijken samen naar wat er is, zoals het is en naar wat dit nu voor jou betekent. We nemen de tijd om te onderzoeken wat je wensen en je mogelijkheden zijn. Dit resulteert in rust en ruimte waardoor je vanuit vertrouwen weer zelfgekozen stappen in je eigen tempo kunt zetten.

Ik loop een tijdje met je op en begeleid je bij het (her)ontdekken van wat jij belangrijk vindt, bij het weer zichtbaar maken van je Eigen Wijsheid zodat je geïnspireerd en vanuit vertrouwen de volgende uitdagingen tegemoet gaat. Ik ben je persoonlijke inspirator, motivator, aanmoediger.

Naast gesprekken, die we ook wandelend, telefonisch of online kunnen doen (al naar gelang jouw behoefte), maak ik gebruik van creatieve technieken, meditatie en opstellingswerk afgestemd op de vraag waar je mee aan het werk wilt.

Ik ben van mening dat je je vertrouwd moet voelen met mij en mijn werkwijze. Op die manier ontstaat een veilige ruimte waarin je bewustwording en persoonlijke groei kunt ervaren. We starten daarom met een verkennend gesprek van een half uur, dit is geheel vrijblijvend. Hierna bepalen we of ik een tijdje met je op zal lopen. Wil je alvast een idee krijgen van wie ik ben, kijk dan hier.

Neem contact met me op als je het gevoel hebt dat jij, met mijn hulp, weer je Eigen Wijze zelf kunt worden!

Klik hier voor de tarieven en Algemene Voorwaarden