meer over coaching

Soms ontdek je dat het leven je zomaar een kant op stuurt waardoor je op onbekend terrein komt. Soms heb je niets te kiezen: jij of een dierbare wordt ziek, je verliest je baan of staat er ineens (al dan niet vanuit eigen keus) alleen voor. Het leven zoals je het leefde past niet meer. Het vraagt jou je aan te passen, nieuwe stippen aan de horizon zetten. Een horizon die soms niet eens zo zichtbaar is door alle donkere wolken die ervoor hangen of die zo ontzettend ver weg lijkt te zijn dat je er moedeloos van wordt.

Voor de sessie was het in mijn hoofd een chaos. Ik had een schrikbeeld over hoe het nu ging en hoe ik niet wilde dat mijn toekomst er zo uit zou blijven zien. Door het schrijven en het beeldend maken, dat we dat samen deden, viel de boel op zijn plek. Mijn gedachten en wensen zijn geordend en helderder geworden. En dat helpt echt hoor! Het is zo anders dan wanneer ik dat alleen zou doen. Als je het samen doet krijg je alle kanten wat beter belicht. Als ik dit alleen zou doen, blijf ik in mijn eigen bubbeltje bezig. Dan beland ik schrijvend ergens waar ik helemaal niet wil zijn.

Ervaring van een coachee

Maar ook fijne gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld afstuderen en beginnen aan je eerste baan, trouwen of samenwonen, de geboorte van een kind, verhuizen buiten je geboorteplaats, kinderen die door jou goede zorgen op eigen benen gaan staan. Allerlei redenen die voor een periode van onrust kunnen zorgen. Je een unheimisch gevoel geven. Het leven dat je dacht te kennen geeft jou ineens weer allerlei 1e keren. Dat kan angstig maken, onzeker of verdrietig. Ja zelfs wat rouwig, ook al was het je eigen keus en levert het iets fijns op.

Je wilt weer je eigen zelf worden, je nieuwe zelf leren kennen of ontdekken wie je ten diepste altijd al was. Energie hebben om te genieten van de kleine dingen die een glimlach om je mond toveren. Je wilt je zelfverzekerd voelen om de uitdagingen die het leven nou eenmaal voor ieder mens in petto heeft met vertrouwen tegemoet te gaan. Maar waar je beginnen moet en hoe dan?!

Het leren kennen van mijn kwetsbaarheden maakte het leven niet ineens makkelijker ofzo… dan weet je dat maar het heeft nog geen richting. Het inspireerde mij heel erg om samen te zoeken naar dat waar ik het blijst van wordt. Naar hoe ik het beste uit mezelf kan halen ook al heb ik kwetsbaarheden.  

Ervaring van een coachee

Vrienden of familie begrijpen niet altijd wat je ervaart en echt therapie is niet nodig. Wel is het fijn als er iemand met je meekijkt. Zonder oordeel luistert. Je helpt om zichtbaar te maken wat gezien mag worden. Je helpt om uit te spreken wat gehoord wil worden.

Eigenlijk zit het er al, ik weet heel goed wat ik wil. Ik had het eigenlijk nog nooit zo, op deze manier zichtbaar gemaakt. Ik had het nooit zo letterlijk voor me gezien. Dat heeft me echt geholpen.

Ervaring van een coachee

Vanuit de Kijkpost kijken we samen naar wat er is, zoals het is en naar wat dit nu voor jou betekent. We nemen de tijd om te onderzoeken wat je wensen en je mogelijkheden zijn. Dit resulteert in rust en ruimte waardoor je vanuit vertrouwen weer zelfgekozen stappen in je eigen tempo kunt zetten.

Werkwijze

Naast gesprekken, die we ook wandelend zullen doen, maak ik gebruik van creatieve technieken, afgestemd op de vraag waar je mee aan het werk wilt.

Ik ben van mening dat je je vertrouwd moet voelen met mij en mijn werkwijze. Op die manier ontstaat een veilige ruimte waarin je bewustwording en persoonlijke groei kunt ervaren. We starten daarom met een verkennend gesprek van een half uur, dit is geheel vrijblijvend. Hierna bepalen we of ik een tijdje met je op zal lopen.

Neem contact met me op als je het gevoel hebt dat ik iets voor je kan betekenen.

Klik hier voor de tarieven en Algemene Voorwaarden