Creëer je leven met de maan

 • Creeer je leven met de maan
 • Energie van nieuwe maan
 • Laat los met volle maan

Heb je je ooit afgevraagd waarom het in sommige periodes lijkt alsof het leven zich in een moeras afspeelt? Dat je maar amper vooruit komt en je in beweging moet blijven om niet helemaal weg te zakken maar dat je geen idee meer hebt wat je nou eigenlijk aan het doen bent? Of waar je het allemaal voor doet? Je dromen waar maken is dichter bij dan je denkt. Jij bepaalt waar jij je aandacht op wilt richten maar ook wat je los wilt laten. Creëer je leven met de stijgende en dalende kracht van de maan.

Een doel zonder plan is alleen een wens

Diep van binnen weet je wat je wilt en toch lukt het nog niet om stappen te zetten in de richting van jou wensen. Je weet niet hoe je er tijd voor moet maken, je durft geen ruimte en tijd voor jezelf te nemen, je hebt het geld niet, hoe moet het dan met de kinderen of een zieke geliefde?

Creëer je leven met de maan

Elke maan opnieuw kom je een stapje dichterbij hoe jij je leven wilt leiden. Tijdens nieuwe maan maken we ruimte door onze wensen uit te spreken en plannen te maken die het proces ondersteunen. De Volle maan energie gebruiken we om los te laten zodat je kunt werken aan het vergroten van dankbaarheid. De eerste stap is vaak het moeilijkst, de stap die je maakt door te investeren in jezelf zonder te weten wat het je gaat opleveren, waar het je gaat brengen.

Wat heb jij nodig om het leven te creëren dat bij je past?

Wanneer je weet of voelt dat je iets nieuws in je leven uit wilt nodigen of juist toe bent aan het loslaten van belemmeringen, heb je de eerste stap gezet naar een leven dat beter bij je past. De tijd nemen, ruimte maken, durven dromen en je wensen uitspreken kan een spannend proces zijn. Een proces dat je helemaal voor jezelf doet en waarin het fijn is te weten dat je er niet alleen voor staat. Juist als je het vertrouwen in jezelf wilt vergroten of bekrachtingen. Als je het geloof in jezelf wilt oppoetsen of vergroten. En met dat vertrouwen en geloof in jezelf maak je wensen waar, werk je stap voor stap naar jouw dromen toe.

Energie van nieuwe maan
Zet intenties met nieuwe maan

Elke maan krijg je weer de gelegenheid om je aandacht te richten op wat jij in je leven wilt uitnodigen. Tijdens de maandelijkse sessies werk je met beelden en affirmaties, zet je intenties en maak je een plan om het groeiproces te ondersteunen.

Laat los met volle maan
Laat los met volle maan

De energie van de volle maan nodigt uit om belemmeringen los te laten en jezelf met mildheid en compassie te bekijken. Je werkt met brieven en beelden tijdens de maandelijkse sessies om het proces van dankbaarheid en vergeving te ondersteunen.

Creeer je leven met de maan
Creëer je leven met de maan

Zowel de kracht van de wassende maan ervaren als je overgeven aan de rust van de afnemende maan. Verbind je met het natuurlijke ritme van de maan zodat ze een bijdrage kan leveren aan jouw proces van ontwikkeling met behulp van de gepersonaliseerde oefeningen.

Cursus via Instagram

Informatie en lessen zullen elke maan beschikbaar komen op een speciaal instagram account waar je een jaar toegang toe krijgt. De dag na nieuwe maan en voor volle maan ben ik live in de stories en is er gelegenheid, als je dat wilt – voel je niet verplicht, voor het delen van je ervaringen. Wil je volledig mee in het ritme van de maan en gebruik maken van de energie die het teken van de dierenriem aan de maan meegeeft en in welk huis deze zich dan bevindt, dan ontvang je via je DM elke nieuwe en volle maan gepersonaliseerde schrijfopdrachten die een waardevolle bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling.

Laat het vooral weten als je nog geen instagram account hebt en het jaartraject wilt volgen: ik beantwoord met liefde je vragen en help je graag bij het instellen ervan.

Waarom ik deze cursus maakte

Of we ons er nu van bewust zijn of niet: de maan heeft grote invloed op ons. Wist je dat de maan zorgt voor de getijden? Zorgt voor het eb en vloed van zeeën en oceanen? En wist je dat wij voor 70% uit water bestaan?

Sinds mijn tienerjaren groeit mijn bewustzijn over de maan. Ik ontdekte dat mijn cyclus bijvoorbeeld gelijk met de maancyclus liep. Ik hoorde over maangekte maar ook over de eeuwenoude kennis die binnen natuurreligies bewaard is gebleven. Bewust afstemmen op het ritme van de maan blijft (ook nu mijn eigen cyclus verandert) heel belangrijk. Met periodes was en is het soms zelfs noodzakelijk als niet alleen de maan maar ook ikzelf in een donkere periode verkeer.

Na jaren mijn eigen volle maan sessies gehouden te hebben, stem ik me de afgelopen 2 jaar ook vaker af op de energie van nieuwe maan. Dat klinkt misschien zweverig of zelf witchy, so be it! Het heeft mij in ieder geval geleerd dat de thema’s die in mijn leven spelen vaak overeen komen met de energie die de maan en de tekens van de dierenriem op dat moment hebben en in welk huis deze zich dan bevindt. Dit jaartraject maakte ik natuurlijk ook omdat de maan ontzettend veel schrijfinspiratie brengt en een hulpmiddel kan zijn op je pad van persoonlijke ontwikkeling. Hoe fijn is het dat je elke maan opnieuw een klein beetje meer zelfkennis op kunt doen zodat je je onderdeel mag voelen van het grotere geheel en je eigen kracht mag ervaren en vergroten.

Is dit “creëer je leven met de maan”-jaar voor jou geschikt?

Ik vind het belangrijk om te werken met mensen die op een creatieve manier meer bewustzijn willen ontwikkelen en nieuwsgierig zijn naar wat zij schrijvend over zichzelf gaan ontdekken. Dat betekent niet dat het moeilijk is of dat je er heel veel tijd mee kwijt bent, maar wel dat je open staat voor het proces van ontwikkeling en bereidt bent je af te stemmen op het natuurlijke ritme van de maancyclus.

Je kunt aan dit jaartraject deelnemen wanneer je een beginnend schrijver bent, nooit zo op de maan gelet hebt maar ook als je al wat ervaring hebt. De stand van de maan ten opzichte van de tekens van de dierenriem en de huizen geven elk jaar weer nieuwe inspiratie en verdieping in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Dit is helemaal voor jou wanneer je:

 • schrijvend je wezenlijke gedachten wilt leren kennen
 • op een praktische manier de energie van de maan en de kwaliteiten van de tekens en huizen van de dierenriem en de seizoenen ter inspiratie wilt gebruiken
 • daarmee stap voor stap elke maan een stapje dichterbij jouw droomleven wilt komen
 • wilt leren hoe je meer contact met je intuïtie kunt maken
 • veel meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen
 • klaar bent om tijd in jezelf te investeren
 • plezier aan dit proces wilt beleven
 • persoonlijke affirmatie’s wilt schrijven om dat proces te ondersteunen
 • En er klaar voor bent om je belemmeringen los te laten en volledig je focus op je eigen kracht te richten!

Jouw investering

Jouw maanjaar

Een maanjaar bevat over het algemeen 12 nieuwe en 12 volle manen. Op de dag van nieuwe maan en de dag voor volle maan komen de lessen online op het besloten instagram account. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van de energie van de maan krijg je telkens informatie over het teken van de dierenriem waarin de maan zich bevindt en kun je meedoen aan maansessie’s.

Creëer je leven met de maan

Maandelijks komen op de dag van nieuwe maan en de dag voor volle maan lessen online op het besloten instagram account. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van de energie van de maan krijg je naast informatie over het teken van de dierenriem waarin de maan zich bevindt en de maansessie’s ook gepersonaliseerde lessen aan de hand van het Huis waar de maan volgens jouw ascendant staat.

De cursus begint met de gratis online workshop “Jij, in woord en beeld” (volg de link zodat je wat meer info over deze workshop vindt. Je hoeft je hier niet apart voor op te geven. Je wordt automatisch ingedeeld in de eerstvolgend geplande workshop). Hierin onderzoek je alvast wat je uit wilt nodigen maar ook wat je achter wilt laten. Het geeft je alvast een beetje beeld waar je zoal aandacht aan wilt besteden.