Brievenschrijverij

Schuif aan en schrijf mee!

Kun je je nog herinneren hoe je je voelde toen je een handgeschreven enveloppe tussen de post vond? Hoe je je verheugde op de reactie van degene die je post had gestuurd? Hoe fijn het is om iemand te verrassen en blij te maken? Hoe je alles even vergat terwijl je die brief van 6 kantjes schreef? Hoe leuk het was om te schrijven met je fijnste pen op mooi briefpapier of om precies de goede kaart te vinden om te versturen?

Voor veel mensen is het lang geleden en sommigen hebben nog niet (vaak) ervaren hoe leuk het is om post te maken of te krijgen. Het maken is soms nog leuker dan het krijgen. Je bent met je aandacht even helemaal bij wat je de ander wilt vertellen. Het is fijn om je te verheugen voor een ander. Je voor te stellen dat jou brief bij die ander bezorgd wordt, gelezen wordt en hoe er een glimlach op het gezicht verschijnt. Er zijn ontzettend mooie kaartjes en briefpapier te verkrijgen. Maar ook het zelf maken van kaartjes of papier zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten is leuk om te doen. Het is wel opletten geblazen als je net als ik verzamel-gevoelig bent! Want al die leuke stempels, washi-tapejes, gekleurde pennen enzovoort roepen heel hard dat ze door jou gebruikt willen worden.

Het krijgen van post zorgt ervoor dat je je gezien voelt, het is fijn te weten dat iemand speciaal voor jou de tijd heeft genomen om iets te schrijven. Soms weet je dat er post onderweg is en heb je iets om je op te verheugen. Wat zou er geschreven zijn?

In een briefwisseling (hier lees je er meer over) heb je op een heel andere manier contact dan wanneer je via social media nieuwtjes uitwisselt. Het schrijven en krijgen van brieven zorgt voor vertraging en onthaasting maar ook voor focus. Het helpt je onder woorden brengen van je gevoelens en ervaringen. Zeker voor gevoelige of introverte mensen kan het heel prettig zijn om hun gedachten aan het papier toe te vertrouwen, er de tijd voor te nemen. Een brief kun je ook nog eens even laten liggen zodat je nog aanpassingen of aanvullingen kunt doen voor je m besluit te versturen. 

Wanneer schreef jij voor het laatst een brief? Stuurde je iemand zomaar een kaartje? Vond jij gezellige post op de deurmat? Wil jij het versturen van verjaarskaarten weer nieuw leven inblazen? Een heusche correspondentie opstarten? Meer weten over snailmail?

Heb jij nu ook zin om zelf aan de slag te gaan maar heb je geen idee wat je dan precies moet schrijven? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het maken van post of vind je het leuk om samen met anderen te schrijven? Ben jij tussen de 16 en 116 jaar? Meld je dan aan voor de maandelijkse Brievenschrijverij. Ik zorg dat je elke maand nieuwe ideeën krijgt voor het maken en schrijven van ansichtkaarten, brieven en brievenbuspakjes.

Ben jij of ken jij iemand die wel eens echte post kan gebruiken meld je dan hier aan! Na elke brievenschrijverij kiezen we iemand waar een van de poststukken naar toe gestuurd zal worden.

Klik hier voor tarieven en voorwaarden