Beginnen met dagboekschrijven

Op 28 mei viert Kijkpost haar 2 jarig bestaan! En dat moet gevierd natuurlijk! Ik trakteer op een mini cursus “Beginnen met dagboekschrijven”.

Mijn eerste blogbericht op deze website ging over dagboekschrijven. Je vindt m hier. Ik begon met schrijven op mijn 9e nadat ik voor mijn verjaardag een dagboek cadeau had gekregen. Ik schreef over welke lessen ik op school had gehad en wat we aten. In dat eerste dagboek schreef ik niet dagelijks en als ik er nu doorheen blader zie ik dat er zelfs geen chronologie in te ontdekken valt.

Een verlangen om te beginnen met dagboekschrijven start voor iedereen anders. Je wilt schrijven omdat je een verlangen hebt vast te leggen wat er in je leven gebeurd, je een proces van ziekte of verlies doormaakt, omdat je hardop wilt nadenken zonder dat je gehinderd wordt door inbreng van anderen, voor je (klein)kinderen, een doel wilt bereiken, omdat je wilt onthouden van welke kleine dingen je vandaag gelukkig werd of omdat je schrijven gewoon leuk vindt om te doen.

Maar ja, dan heb je zo’n prachtig notebook gekocht of schrift onder uit een la opgevist… en dan?! Hoe moet je schrijven over gebeurtenissen in je leven die te groot zijn om ze al goed in woorden te kunnen vatten of wanneer je juist denkt dat er niets (meer) te schrijven valt? Hoe pak je de draad weer op wanneer je ontdekt dat je van dagelijks, naar wekelijks naar eens in de zoveel tijd schrijft omdat je ‘eigenlijk’ geen tijd hebt.

Ik nodig je van harte uit op het feest ter ere van het 2 jarig bestaan. In de gratis mini cursus “Beginnen met Dagboekschrijven” reik ik je 5 verschillende schrijftechnieken aan. Zelfs als je nooit eerder een dagboek bij hebt gehouden of ‘maar’ 10 minuten per dag tijd hebt, kun je meedoen. De technieken nemen niet meer dan 5 tot 10 minuten per dag in beslag en je hebt geen schrijfervaring nodig.

Even op een rijtje dus:

  • Tussen 27 mei en 10 juni krijg je op de zon- en woensdagen een mail met een inspirerende opdracht.
  • je hebt geen schrijf ervaring nodig
  • elke techniek duurt ongeveer 5 tot 10 minuten
  • Speciale feestlocatie: op Instagram post ik de opdrachten via een filmpje en geef ik in de stories extra inspiratie en hebben we de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen

Als gast op het feestje krijg je ook een goodiebag mee:

Zin gekregen om mee te doen?

Laat hieronder weten of je komt meefeesten!

Ga ik gauw weer verder met de feestelijke voorbereidingen!

Groet
Share

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *