Als fervent dagboekschrijver volgde ik de afgelopen jaren de schrijfretraites “Innerlijk Pelgrimeren” en basiscursus “Luisteren naar je Pen©” bij Enervie Schrijfatelier wat de start was van mezelf beter leren kennen. Ik heb me verdiept in diverse levensbeschouwelijke en religieuze stromingen zoals boeddhisme, natuurreligies en zijnsoriëntatie maar ook in de werking van de hersenen, organizing & aandachtsmanagement en allerlei creatieve manieren om plezier en waarde aan het leven te geven. Ik ontdekte dat schrijfoefeningen onbewuste wensen en mogelijkheden naar boven weet te halen waardoor ik veel meer plezier in mijn leven heb gekregen. Schrijven helpt me mijn persoonlijke ontwikkeling zichtbaar te maken en leert me ontdekken wat mijn wensen zijn en wat er in me leeft. Deze bewustwording zorgde ervoor dat er ruimte kwam om keuzes te maken, besluiten te nemen die ik lange tijd voor me uitgeschoven had, los te laten wat niet meer paste, uit mijn comfortzone te stappen en vooral om mijn EigenWijsHeid te leren vertrouwen. 

Tijdens dit proces herontdekte ik ook weer het plezier in brieven schrijven. Het helpt vertragen en bezorgt de ontvanger ook een paar minuten van exclusieve aandacht. Nu is het schrijven van een brief al fijn om te doen maar ik word nog blijer als ik die brief op fijn papier en in een mooie enveloppe naar de brievenbus mag brengen. Een cadeautje over de post!”

Omdat ik anderen graag deelgenoot maak van waar ik blij van wordt heb ik in 2017 de gecertificeerde training bij Shodo© doorlopen. Vanaf het najaar van 2018 geef ik meerdere malen per jaar de basiscursus, organiseer ik maandelijks ‘Schrijverij bij de Landerij’ en zijn er nog veel meer mooie activiteiten die popelen om in de agenda terecht te komen.