meer over coaching

Soms ontdek je dat het leven je zomaar een kant op stuurt waardoor je op onbekend terrein komt. Soms heb je niets te kiezen: jij of een dierbare wordt ziek, je verliest je baan of staat er ineens (al dan niet vanuit eigen keus) alleen voor. Het leven zoals je het leefde past niet meer. Het vraagt jou je aan te passen, nieuwe stippen aan de horizon zetten. Een horizon die soms niet eens zo zichtbaar is door alle donkere wolken die ervoor hangen of die zo ontzettend ver weg lijkt te zijn dat je er moedeloos van wordt.

Maar ook fijne gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld afstuderen en beginnen aan je eerste baan, trouwen of samenwonen, de geboorte van een kind, verhuizen buiten je geboorteplaats, kinderen die door jou goede zorgen op eigen benen gaan staan. Allerlei redenen die voor een periode van onrust kunnen zorgen. Je een unheimisch gevoel geven. Het leven dat je dacht te kennen geeft jou ineens weer allerlei 1e keren. Dat kan angstig maken, onzeker of verdrietig. Ja zelfs wat rouwig, ook al was het je eigen keus en levert het iets fijns op.

Je wilt weer je eigen zelf worden, je nieuwe zelf leren kennen of ontdekken wie je ten diepste altijd al was. Energie hebben om te genieten van de kleine dingen die een glimlach om je mond toveren. Je wilt je zelfverzekerd voelen om de uitdagingen die het leven nou eenmaal voor ieder mens in petto heeft met vertrouwen tegemoet te gaan. Maar waar je beginnen moet en hoe dan?!

Vrienden of familie begrijpen niet altijd wat je ervaart en echt therapie is niet nodig. Wel is het fijn als er iemand met je meekijkt. Zonder oordeel luistert. Je helpt om zichtbaar te maken wat gezien mag worden. Je helpt om uit te spreken wat gehoord wil worden.

Vanuit de Kijkpost kijken we samen naar wat er is, zoals het is en naar wat dit nu voor jou betekent. We nemen de tijd om te onderzoeken wat je wensen en je mogelijkheden zijn. Dit resulteert in rust en ruimte waardoor je vanuit vertrouwen weer zelfgekozen stappen in je eigen tempo kunt zetten.

Werkwijze

Naast gesprekken, die we ook wandelend zullen doen, maak ik gebruik van creatieve technieken, afgestemd op de vraag waar je mee aan het werk wilt.

Ik ben van mening dat je je vertrouwd moet voelen met mij en mijn werkwijze. Op die manier ontstaat een veilige ruimte waarin je bewustwording en persoonlijke groei kunt ervaren. We starten daarom met een verkennend gesprek van een half uur, dit is geheel vrijblijvend. Hierna bepalen we of ik een tijdje met je op zal lopen.

Neem contact met me op als je het gevoel hebt dat ik iets voor je kan betekenen.

Klik hier voor de tarieven en Algemene Voorwaarden