Schuif aan en schrijf!

Wanneer schreef jij voor het laatst een brief?

Heb je deze vraag al eens op het label van je theezakje gezien? Nu hoef ik niet lang na te denken: ik houd van schrijven, ik houd van post maken, ik houd ervan om iemand te laten glimlachen en ik houd ervan om te delen: het plezier dat het schrijven, het creëren van post geeft. 

In de afgelopen jaren heb ik op meerdere manieren vorm gegeven aan schrijven. Naast verjaarskaarten schreef ik in eigen kring al wel eens zomaar een kaartje of een brief. Dankzij internet ontdekte ik het zogenaamde snailmailen en allerlei webshops die prachtig postpapier verkopen. Op de site van Meerleuks vond ik zelfs een pagina waar je een oproep kunt plaatsen en vinden als je een penvriend(in) zoekt. 

Ik deed in 2011/2012 mee aan een Round Robin Notebook, hier vind je informatie wat dat precies inhoudt. 

En toen was daar Instagram: voor mij dé plek waar ik mede creatievelingen, mede vulpen-liefhebbers, dagboek- en brievenschrijvers vond. Ik leerde wat InCoWriMo was en schrijf sinds 2016 elk jaar in februari mee. Ik ontdekte ook de Letter Writers Alliance en meldde me aan. Er ontstond een overzeese vriendschap in de meer dan 100 brieven die inmiddels heen en weer geschreven zijn. 

In 2018 was ik een van de 75 brievenschrijvers voor het maken van een theaterstuk: This is my letter to the world that never wrote to me. Ik zag de oproep hiervoor hier. Ik las al langer op de Postfabriek mee, ze delen veel weetjes maar zijn ook een grote inspiratiebron voor de materialen die je allemaal kunt gebruiken om post te maken. 

Het schrijven van brieven, het maken van post is een fijne ontspannen bezigheid. Je kunt je verheugen op de glimlach die je iemand bezorgd wanneer jou post op de mat valt. Dat plezier deel ik graag! Vanaf april organiseer ik eens in de maand een Brievenschrijverij. Een avond gezellig aan de keukentafel. Een avond waarin we telkens verschillende soorten post gaan maken. Als je wilt neem je het adres mee van iemand die je wilt verrassen maar dat is niet nodig. 

Voor wie

Iedereen die het leuk vind om creatief bezig te zijn en iemand een glimlach wil bezorgen. 

Wanneer

De 1e woensdag van de maand (zie de Agenda voor de precieze data)

Waar

In Arnhem-Schuytgraaf. Het adres krijg je toegezonden via de mail.

Kosten

€15,-

Meld je aan via het email icoontje bovenaan deze pagina.